Efterårets farvenuancer bygger på de livsprocesser, der foregår i naturen. Hvis du betragter årstidernes farveskift, vil efteråret have sin helt bestemte farvestemning. De før så grønne blade, begynder en farveforvandling henimod gule, orange og rødbrune nuancer i træerne. En kølig frisk brise begynder at blande sig med den varme milde vind. Hele sommerens lette og lyse stemning går hen imod en mere indadvendt og koldere tid

I naturen er der farver overalt, som du kan forbinde dig med gennem iagttagelse og sansning. Himlens farver som lette og strålende og jordens som mørke og tunge. Overalt en skiften i farver. Ja, farverne ændre sig hele tiden i naturen, hos dyr og mennesker og dermed kvaliteten i kraften bag farven. I efteråret kan du eksempelvis “bade” i orange-røde stemningen og mærke hvad disse farver efterlader af stemninger og farvekvaliter i dig. En rejse ind i efteråret farveharmonier, som kan sætte sine aftryk i dine malerier.

Du kan undersøge efterårets farvenuancer gennem en sansning af bladene i skoven. Mærk, duft og iagttag alle de mange farvenuancer på bladets overflade. Du kan lette din farvehukommelse ved at tage foto af bladene. Her til evnstre er nogle eksempler på farvenuancer fra efteråret blade.

Overfør dine sanseindtryk til papir eller lærred

Disse sanseindtryk af farvenuancer kan du arbejde med i dine malerier. Og måske vil du iagttage en sjæleligt og følelsesmæssigt forbindelse med naturens rytme i årstidernes skiften. Du kan undersøge en farve ad gange, så du opnår en farvefordybelse og forståelse af de enkelte farveklanges kvaliteter. Dernæst kan du udvide til to farver og dernæst tre farver på papiret. På den måde kan du arbejde med to og tre klange i efterårets farvenuancer, og opleve hvad farverne gør ved hinanden, når de sættes samme i forskellige farvekombinationer.

Disse to en-klangs billeder er malet på opspændt akvarelpapir med Stockmar plantefarver, som giver den bedst mulige gengivelse af naturens farvenuancer. Lag på lag kan du arbejde med at frembinde en mere og mere fortættet farvenuance frem på papiret.

Læs også blogindlægget Lær at male abstrakt

 

emelia regitse edelsøe

Download e-bogen.

” Sådan finder du vejen til dit unikke kunstneriske udtryk”

Et kunstnerisk ledelsesværkstøj

Tilmeld dig nyhedsbrevet om Kunst og Skaberprocesser. Nul spam. Kun e-mails om kunst. Du kan til enhver tid afmelde dig med et klik. Ved tilmelding får du samtidig guiden “Sådan finder du vejen til dit unikke kunstneriske udtryk”, hvor du kan teste dit kunstneriske ståsted.

Download din e-bog her >

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Emelia er en knaldhamrende dygtig kunstner. Jeg var først og fremmeste tiltrukket af hendes egne malerier, især de mere vilde og kraftfulde. Som underviser har hun en evne til at få alle til at føle sig godt tilpas i hendes varme og lattermilde selskab. Hun er vidende og inspirerende med en rar måde at formidle på. Hun har fat i sig selv, kender modstanden i maleriet og fik alle på kurset videre, uanset vores individuelle tekniske niveau, forudgående kunstneriske forståelse og retning.”

Siri Reiter 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Jeg har opdaget en hel ny verden sammen med dig. Du præsenterede mig for ægtempera. Indtil da havde jeg arbejdet med akryl. Du lærte mig om farveflader, streg, stof, komposition og om mit billedet kunne ånde. En helt ny verden for mig. Hver gang jeg var hos dig på kunstkursus, fik jeg noget med hjem. Du udfordrede mit pæne Jeg, som har fuldt mig lige siden i andre kunstneriske sammenhænge. Din undervisning satte gang i en udvikling af mit maleri og mit Jeg. Du bragte mig videre…”

Mette Bay Klarskov

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Jeg har haft stor glæde af malekurser hos Emelia. Emelia har hjulpet mig med at overvinde min blokeringer og begrænsninger og finde mit personlige maleriske udtryk, hvilket har givet mig meget både på det kreative og personlige plan. Emelia forstår at møde sine kursister der hvor de er og nænsomt hjælpe dem videre på deres rette vej. Jeg kan på det varmeste anbefale Emelia`s malekurser.”

Hanne Vadskov

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Det har været trygt for mig at deltage på Emelia Regitse`s kunstkurser i Atelieret Glim. Der bliver undervist individuelt på en kreativ og inspirerende måde. Jeg har oplevet plads og rum til at være mig med stor tryghed og støtte til at udvikle netop mit individuelle udtryk i maleriet. Hvis der er opstået blokeringer i maleprocessen, har jeg altid følt mig støttet og forstået samt fået en håndsrækning med nye måder at se maleriet på i forhold til teknik og personlig udvikling. Så hermed mine bedste anbefalinger.”

Stence Johansen