Fotograf Pernille Greve
Title: Through light and darkness
Ægtempera på lærrede (130 x 150)

Portrætfoto til din kunstbusiness, handler om at få skabt signatur fotos. Du kan bruge disse portrætfoto til visitkort, brochurer, hjemmeside og andet Pr-materiale.

Du kan også bruge portrætfoto til omtale i aviserne. På din hjemmeside kan du gøre det nemt for journalister at downloade dine portrætfoto. Det letter journalisternes arbejde, hvilke gør det lettere at få omtale i aviserne.

Den visuelle fortælling i dine portrætsfoto
Portrætfoto eller signaturfotos, fortæller den grundlæggende historie om dig og dine kunstværker. Din kunstfotograf skal kunne give en visuel fortolkning af dig gennem et portrætfoto.

Derfor er det vigtig, at du finder en fotograf, der kan se og forstå dig. Der skal være god kemi mellem jer, så der kan opstå disse øjeblikke af autencitet og ægthed i billederne. De bedste portrætfoto kommer i det øjeblik, du føler dig tryg og glemmer dig selv. Så kommer der en naturlighed i kropsbevægelse, smil og latter. Så er det, du brænder igennem på bedste vis og fortæller din historie visuelt.

Ord på din kunst
Du kan gøre fotografens arbejde lettere ved at gøre dig nogle tanker omkring dine kunstværker. Du kan selvfølgelig også lade fotografen tage styringen og fortolke dig.

Men nogle gange går det galt. Du får ikke det kunstneriske udtryk, som passer til dit Pr. materiale. Derfor kan det godt betale sig, at du selv arbejder med nogle konkrete ideer til dine portrætfoto. Du kan arbejde med visuelle ideer til lokation – stedet hvor du vil have dine foto taget. Du kan også sætte ord på dig og din kunst. Ord formidler retning, så du er mere sikker på, at dine færdige portrætfoto rammer dine ønsker. Der er ikke noget værre at stå med en kunstnerisk fotofortolkning, som godt nok er spændende men ikke passer til det, du selv har i tankerne.

For at sætte ord på dig og din kunst, kan du stille dig selv nogle spørgsmål. Hvad er kendetegnet ved dig? Hvad er kendetegnet ved din maleproces? Hvilke kvaliteter og kræfter er der på spil i dit kunstneriske udtryk ? Der er mange spørgsmål, du kan stille dig selv for at blive klogere på sammenhængen mellem dig og dit kunstværk.

Portrætfoto – den røde tråd i din kunst.
Det kan være en spændende rejse at betragte dine kunstværker gennem livet. Hvis du graver dybere i din motivverden, vil du kunne se en rød tråd gennem din skaberproces. Der er simpelhen emner, der optager din interessere mere end noget andet.

Det “levende” og “døde” kunstværk
For mit vedkommende er interessen faldet på energifrekvenser i mine kunstværker. Hvordan jeg bevarer en vis vitalitet, liv og energiudveksling i mit kunstneriske udtryk. Uanset om jeg arbejder i det abstrakte eller figurative univers, er jeg optaget af det “døde” og  det “levende” i stregen, formen, fladen og farven. Hvornår optræder kunstværket “levende” og hvornår dør det mellem mine hænder. Det er for mig forbundet med at mestre den egenskab at gennemtrænge min streg, flade, form, farve med levende vibration i skabelsesøjeblikket.

Mit kunstneriske gennembrud…
Da jeg første gang trængte igennem på et lærred med min unikke energifrekvens, var det en sejr af de helt store. Jeg vidste da, at så kunne jeg også skabe og manifestere et livgivende arbejdsliv og familieliv efter min helt egen opskrift. En frihed af de helt store for mig.

Min skabende kraft er nu ikke kun begrænset til lærredet, men den former et langt større skaberværk som kunstnerisk iværksætter. Jeg elsker at være nyskabende. Det er det levende princip for mig. Det er min røde tråd. Den skabende virksomhed, oplever jeg som energifelter af usynlige lag. Det er det mit portrætfoto visuelt skal illustrere. Fotografen Pernille Greve har skabt mit portrætfoto. 

emelia regitse edelsøe

Download e-bogen.

” Sådan finder du vejen til dit unikke kunstneriske udtryk”

Et kunstnerisk ledelsesværkstøj

Tilmeld dig nyhedsbrevet om Kunst og Skaberprocesser. Nul spam. Kun e-mails om kunst. Du kan til enhver tid afmelde dig med et klik. Ved tilmelding får du samtidig guiden “Sådan finder du vejen til dit unikke kunstneriske udtryk”, hvor du kan teste dit kunstneriske ståsted.

Download e-bogen her >

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Emelia er en knaldhamrende dygtig kunstner. Jeg var først og fremmeste tiltrukket af hendes egne malerier, især de mere vilde og kraftfulde. Som underviser har hun en evne til at få alle til at føle sig godt tilpas i hendes varme og lattermilde selskab. Hun er vidende og inspirerende med en rar måde at formidle på. Hun har fat i sig selv, kender modstanden i maleriet og fik alle på kurset videre, uanset vores individuelle tekniske niveau, forudgående kunstneriske forståelse og retning.”

Siri Reiter 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Jeg har opdaget en hel ny verden sammen med dig. Du præsenterede mig for ægtempera. Indtil da havde jeg arbejdet med akryl. Du lærte mig om farveflader, streg, stof, komposition og om mit billedet kunne ånde. En helt ny verden for mig. Hver gang jeg var hos dig på kunstkursus, fik jeg noget med hjem. Du udfordrede mit pæne Jeg, som har fuldt mig lige siden i andre kunstneriske sammenhænge. Din undervisning satte gang i en udvikling af mit maleri og mit Jeg. Du bragte mig videre…”

Mette Bay Klarskov

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Jeg har haft stor glæde af malekurser hos Emelia. Emelia har hjulpet mig med at overvinde min blokeringer og begrænsninger og finde mit personlige maleriske udtryk, hvilket har givet mig meget både på det kreative og personlige plan. Emelia forstår at møde sine kursister der hvor de er og nænsomt hjælpe dem videre på deres rette vej. Jeg kan på det varmeste anbefale Emelia`s malekurser.”

Hanne Vadskov

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Det har været trygt for mig at deltage på Emelia Regitse`s kunstkurser i Atelieret Glim. Der bliver undervist individuelt på en kreativ og inspirerende måde. Jeg har oplevet plads og rum til at være mig med stor tryghed og støtte til at udvikle netop mit individuelle udtryk i maleriet. Hvis der er opstået blokeringer i maleprocessen, har jeg altid følt mig støttet og forstået samt fået en håndsrækning med nye måder at se maleriet på i forhold til teknik og personlig udvikling. Så hermed mine bedste anbefalinger.”

Stence Johansen