Temakurser om kunst & skaberkraft.

Om at sætte aftryk gennem kunsten.

Kunsthistorien tegner et billede at menneskers behov for at udtrykke sin ‘oplevet virkelighed’. At udtrykke og formgive gennem et givent medie i form, farve, ord, streg og kropslig bevægelse, hører unægtelig til det at være menneske.

Vi møder det menneskelige aftryk helt tilbage fra de tidligste menneskeracer på jorden. Aftegninger på klippevægge med dyretegninger, der formodes at være anvendt i jagt ritualer. At tegne billeder af ‘dyr og jagt’ på klippevægge, og efterfølgende at gøre “billedet” til virkelighed i selve jagthandlingen. En sammensmeltning af “billede” og virkelighed i et tidsløst rum. En menneskelig bevidsthed af anden karakter end nutidens bevidsthed i tid og rum.

Det tyder på, at hulemalerne har haft adgang til en skaberkraft forankret i visdom og indsigt i jordiske og universelle love. En indre visdom, som nutidens mennesker har glemt, men har brug for at generobre bevidst for at være medskaber af nye kulturimpulser på jorden i overgangen til en ny verden.

Du kan som hulemalerne indskrive dig i kunsthistorien gennem dit unikke kunstneriske udtryk. Udtrykke dig gennem malerier, skulpturer og digtning m.m. Fortælle om indre og ydre indtryk ud fra din personlighed – din sjælelig og åndelige tilstedeværelse på jorden. Derved indskriver du dig i samtidskunsten – en fortælling om dig i tid og rum i kunsthistorien.

temakurser
temakurser

Temakurser på Kunstbloggen

Kunstbloggen tilbyder temakurser i kunst, der understøtter din kunstneriske læring og skabende bevidsthed. Vi lever netop i overgangen til en ny tidsalder, som er spændende, men også krævende for det enkelte menneske. Der vil blive stillet større krav til skabende bevidsthed, så vi hver især kan tage ansvar for nye kulturimpulser i samfundet. Kunstbloggen ønsker på denne baggrund, at inspirere og igangsætter kreative temakurser indenfor det frie maleri krydret med skulptur (plasticering) og digtning, hvor det falder naturligt ind under temaerne.

Hvis du ønsker at blive informeret om det næste temakursus ” Skab din egen kunstbog “, kan du tilmelde dig Kunstbloggens nyhedbrev, hvor du også vil modtage e-guiden “Sådan finder du vejen til dit unikke kunstneriske udtryk”  via skaberkompasset. Du finder nyhedsbrevet neders på denne side >>>

tempera

Lav dine egne temperafarver

– elementær kursus i tempera maling. Få opskriften på teknikken og dets muligheder

farvemeditation

Lær at meditere med farver

– en malemetode til indre ro, styrke, selvindsigt og farvebevidsthed.

farver

Skab din egen kunstbog

– en procesguide med tips og ideer til din egen biografiske kunstbog.

Kommende produkt

Vidende og inspirende kunstformidler

Emelia er en knaldhamrende dygtig kunstner. Jeg var først og fremmeste tiltrukket af hendes egne malerier, især de mere vilde og kraftfulde. Som underviser har hun en evne til at få alle til at føle sig godt tilpas i hendes varme og lattermilde selskab. Hun er vidende og inspirerende med en rar måde at formidle på. Hun har fat i sig selv, kender modstanden i maleriet og fik alle på kurset videre, uanset vores individuelle tekniske niveau, forudgående kunstneriske forståelse og retning.” Siri Reiter, Tegner og grafiker

Individuel og kreativ undervisning

“Det har været trygt for mig at deltage på Emelia Regitse`s kunstkurser i Atelieret Glim. Der bliver undervist individuelt på en kreativ og inspirerende måde. Jeg har oplevet plads og rum til at være mig med stor tryghed og støtte til at udvikle netop mit individuelle udtryk i maleriet. Hvis der er opstået blokeringer i maleprocessen, har jeg altid følt mig støttet og forstået samt fået en håndsrækning med nye måder at se maleriet på i forhold til teknik og personlig udvikling. Så hermed mine bedste anbefalinger.” Stence Johansen, Kursist

Igangsætte en kunstnerisk udvikling

“Jeg har opdaget en hel ny verden sammen med dig. Du præsenterede mig for ægtempera. Indtil da havde jeg arbejdet med akryl. Du lærte mig om farveflader, streg, stof, komposition og om mit billedet kunne ånde. En helt ny verden for mig. Hver gang jeg var hos dig på kunstkursus, fik jeg noget med hjem. Du udfordrede mit pæne Jeg, som har fuldt mig lige siden i andre kunstneriske sammenhænge. Din undervisning satte gang i en udvikling af mit maleri og mit Jeg. Du bragte mig videre… Mette Klarskov, Kursist

Overvinde mine blokeringer og begræsninger

“Jeg har haft stor glæde af malekurser hos Emelia. Emelia har hjulpet mig med at overvinde min blokeringer og begrænsninger og finde mit personlige maleriske udtryk, hvilket har givet mig meget både på det kreative og personlige plan. Emelia forstår at møde sine kursister der hvor de er og nænsomt hjælpe dem videre på deres rette vej. Jeg kan på det varmeste anbefale Emelia`s malekurser. Hanna Vadskov, Kursist

Emelia har gedigna utbildningar i sitt bagage

Jag har läst Emelia Regitse Edelsöes nyskapande ”Mini Procesguide” med stort intresse. Hon ger råd till både proffs och intresserade amatörer. Jag uppfattar den som en verkligen intresseväckande appetizer för Emelias undervisning med syfte att hitta vägen till sina adepters unika konstnärliga uttryck. Ett frågeschema kopplat till en bild på ”Skaberkompasset” bildar stommen i teorin och fungerar som en hjälp för elevens konstnärliga förvandling. Skaperkompassen pekar ut fem olika riktningar/faser där eleven kan gå in och ut och testa var han befinner i sin estetiska kunskap och i sin konstnärliga kommunikation, för att fritt kunna uttrycka sin unika essens av vibration och energistruktur. En genetisk kod som kännetecknar sig i material, form yta, streck och komposition.Emelia har gedigna utbildningar i sitt bagage. 
Åsikt av Christer Olofsson

 

Professionel sparring uanset niveau

Kunstblokkens kurser passer mig rigtig godt, da det er et online kursus. Her kan jeg arbejde, når det passer mig bedst. Der er altid mulighed for at få den nødvendige hjælp ,hvis man har problemer med at komme videre eller bare komme igang. Jeg ville gerne prøve at male med æg/olietempera. Jeg startede først med kurset “Farvemeditation”, som i starten kunne virke lidt besynderlig, men efter et stykke tid opdagede jeg at det virkelig er en gevinst at fordybe sig ned i farvernes sprog. Jeg er nu igang med Tempera kurset. Jeg kan kun anbefale Kunstblokken, hvis du har brug for professionel sparring uanset hvor rutineret du er med billedkunst.
Mette Larsen, Billedkunstner www.mette-larsen.dk

 

Dejlig elementær viden om tempera

Dejlig elementær viden om at komme i gang med at bruge tempera i dine kreative projekter. Kan klart anbefale at gennemgå Emelia Regitse tempera-kursus.

Lone Simonsen, Kunstakademiets designafdeling og Desinskolen Kolding www.llzstencils.dk/

 

 

Ikke tilgængelig pt…