KUNSTBLOGGEN

Sælg din kunst

Sælg din kunst, når du kan stå inden for dine kunstneriske kompetencer i dine kunstværker. Når du er nået til dette punkt, er der 2 hovedveje for salg af malerier. Du skal overveje om du vil kobles op på et galleri eller vil du skabe din egen kunstbusiness. Der er fordele og ulempen ved begge veje. Men sælg dine malerier ud fra den salgskanal, der passer bedst til din personlighed. I dette blogindlæg vil jeg dele mine erfaringer med gallerier og egen kunstbusiness. Så kan du få en ide om hvilken salgskanal, der passer bedst til dig.

Arbejdende værksted

Et arbejdende værksted er en rigtig god ide for salg af din kunst. Dine potentielle kunder vil altid være interesseret i historien bag dine kunstværker samt at møde dig – kunstneren bag værket. I det arbejdende værksted kommer du tæt på dine kunder. Du lærer hvad deres motivation er for at købe kunst. Det kan blive nogle rigtige gode stunder mellem dig og dine kunder, som kan udvikle sig over tid til faste kunststøtter.

Denne salgskanal er noget du opbygger over tid, hvor snakken går fra mund til mund oftes med opstart i lokalsamfundet. Du laver måske en brochurer med åbningstider, så du også beskytter din tid som skabende kunstner. På den måde kommer du til at fungere som et kulturelt tilbud samt en del af turismen i området.

Arbejd lokalt og sælg globalt.
Det arbejdende værksted kan kombineres med en webshop. Så kan du tiltrække kunder fra hele verden, hvis du går med større kunstnerdrømme end DK. Salger på nettet stiger og stiger. Du kan sende dine malerier i forsvarlig indpakning til dine kunder.En webshop og et online galleri er et fantastisk showroom for hele verden. Det kan jo godt tænkes, at lige præcis dit kunstnerisk udtryk rammer plat hos en køber i Japan. Verden bliver mere og mere teknologisk, så nettet er en åbenlys salgskal i kombination med et arbejdende værksted.

Kunstmesser

Kunstmesser er blevet en udbredt salgskanal de sidste 10 år. Jeg udstillede, da kunstmesserne kom frem i deres mere uorganiserede form. Der var ikke den store konkurrence blandt kunstudstillerne på daværende tidspunkt, så der blev både solgt kurser og malerier og festet igennem om aftenen. Jeg kan ikke vurdere om kunstmesser har den store salgsværdi på nuværende tidspunkt. Men du får helt sikkert en kæmpe oplevelse gennem mødet med andre kunstinteresserede.  

Gallerier

Gallerier er en rigtig god løsning for dig, der ikke selv vil sælge din kunst. Du skal bare tage med i betragtning, at gallerier ca. tager 60% af salget på dine malerier. Det behøver dog ikke være en dårlig forretning, hvis du hører til den storproducerende kunstnertype. Salg og markedsføring kan være store tidsdræbere. Hvis du absolut ingen interesse og lyst har for markedføring, kan et galleri bestemt være en løsning.

Kunstforeninger

En anden mulighed for salg er kunstforeninger. Her er du sikret en basis indkomst for hver udstilling du sætter op i de forskellige kunstforeninger. Hvis du har mod på foredrag, kan du ofte kombinere en udstilling med et oplæg omkring din kunst. På kunstonline.dk  kan du finde en oversigt med kontaktinformationer, så du selv kan opsøge kunstforeningerne.

Sælg din kunst, men hvordan?
På min kunstner vej tog jeg en iværksætter uddannelsen, hvor jeg undersøgte kunstmarkedet. Konklusionen var og stadig er, at mænd sidder på 98% af kunstsalget i Dk og internationalt. Denne undersøgelse fik mig grundig til at overveje, om jeg ville bruge min livsenergi på traditionelle slagskanaler. På denne baggrund valgte jeg, at stå solidt i min egen skaberkraft med salgskanal i egen kunstbusiness. Vi er alle forskellige som skabende mennesker, så det er vigtig at vælge sin kunstner vej med klogskab og visdom. Valget er dit …

sælg den kunst

Ikke tilgængelig pt…