Inspiration kan trække i mange retninger, men vil du gerne have sol i kombination med kunstnerisk og spirituel inspiration, så er Kreta et feriemål for dig. Museet for El Greco vil give dig kunstnerisk inspiration og masser af stemning ved den smukke by Fodele. Overnatning ved Lystemplet på Den Gyldne Grund, vil give ro og stilhed til fordøjelse af dagens indtryk på bjergets top med udsigt over Heraklion. En perfekt kombination for dig, der søger kunstnerisk og spirituel fordybelse i smukke og trygge omgivelse.

Inspiration til dig og dine malerier
Inspiration gennem rejser kan være en af de største kilder til fornyet energi. Du kan få nye ideer til dine malerier eller du kan møde nye vinkler og løsninger på dit liv gennem kunstbetragtning. Og igen og igen kan du vende tilbage til dit ynglings rejsemål fordi du hver gang vil opleve noget andet end sidste gang. Du har flyttet dig i din bevidsthed og kan gå dybere i din oplevelse af den ydre verden

El- Groco`s lysende ikonmalerier
El Greco fik sin grunduddannelse indenfor ikonmaleriet, et grundelement i hans kunstneriske udtryk, som du kan opleve på museet Dominikos Theotokopoulos i Fodele. Lyskasser kommer dig i møde, når du træder ind i museet. (se video)

El Greco`s atelier
En ting er, at gå gennem et udstillings rum fyldt med kunstværker fra en svunden tid. Noget andet er at bevæge sig ind i et atelier, hvor kunstnere har arbejdet. I atelieret møder du en fortættet energi fra en arbejdsproces, der hænger i luften. Her kan du følge El Greco arbejdsskitser med de tanker og følelser, der har været i processen til det færdige maleri

Du kan fornemme hans personlighed gennem slidte pensler og pigment på bordet. Det er i dette rum, du kommer tættere og længere ind under huden på El Greco.

Atelieret er maleprocessens arne. Der, hvor fysiske, æteriske, astrale og åndelige kræfter kommer i spil i en alkymistisk proces, som tilsidst udmunder sig i det færdige produkt. Inspiration, intuition og teknisk kunnen bliver til det samlet værk, som du møder i udstillingsrummet i en præsentabel form.

Når du har fyldt dig med inspiration fra El Greco museet i Fodele, kan du overnatten ved Lystemplet på Den Gyldne Grund. Det er et must at have en bil for at komme rundt, da templet ligger på en bjergtop ad snoede veje. Der ligger en udførling trafikguide samt praktiske oplysninger her Overnatning ved lystemplet på Kreta

Læs også blogindlægget om Maleren Claude Monet

emelia regitse edelsøe

Download e-bogen.

” Sådan finder du vejen til dit unikke kunstneriske udtryk”

Et kunstnerisk ledelsesværkstøj

Tilmeld dig nyhedsbrevet om Kunst og Skaberprocesser. Nul spam. Kun e-mails om kunst. Du kan til enhver tid afmelde dig med et klik. Ved tilmelding får du samtidig guiden “Sådan finder du vejen til dit unikke kunstneriske udtryk”, hvor du kan teste dit kunstneriske ståsted.

Download e-bogen her >

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Emelia er en knaldhamrende dygtig kunstner. Jeg var først og fremmeste tiltrukket af hendes egne malerier, især de mere vilde og kraftfulde. Som underviser har hun en evne til at få alle til at føle sig godt tilpas i hendes varme og lattermilde selskab. Hun er vidende og inspirerende med en rar måde at formidle på. Hun har fat i sig selv, kender modstanden i maleriet og fik alle på kurset videre, uanset vores individuelle tekniske niveau, forudgående kunstneriske forståelse og retning.”

Siri Reiter 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Jeg har opdaget en hel ny verden sammen med dig. Du præsenterede mig for ægtempera. Indtil da havde jeg arbejdet med akryl. Du lærte mig om farveflader, streg, stof, komposition og om mit billedet kunne ånde. En helt ny verden for mig. Hver gang jeg var hos dig på kunstkursus, fik jeg noget med hjem. Du udfordrede mit pæne Jeg, som har fuldt mig lige siden i andre kunstneriske sammenhænge. Din undervisning satte gang i en udvikling af mit maleri og mit Jeg. Du bragte mig videre…”

Mette Bay Klarskov

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Jeg har haft stor glæde af malekurser hos Emelia. Emelia har hjulpet mig med at overvinde min blokeringer og begrænsninger og finde mit personlige maleriske udtryk, hvilket har givet mig meget både på det kreative og personlige plan. Emelia forstår at møde sine kursister der hvor de er og nænsomt hjælpe dem videre på deres rette vej. Jeg kan på det varmeste anbefale Emelia`s malekurser.”

Hanne Vadskov

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Det har været trygt for mig at deltage på Emelia Regitse`s kunstkurser i Atelieret Glim. Der bliver undervist individuelt på en kreativ og inspirerende måde. Jeg har oplevet plads og rum til at være mig med stor tryghed og støtte til at udvikle netop mit individuelle udtryk i maleriet. Hvis der er opstået blokeringer i maleprocessen, har jeg altid følt mig støttet og forstået samt fået en håndsrækning med nye måder at se maleriet på i forhold til teknik og personlig udvikling. Så hermed mine bedste anbefalinger.”

Stence Johansen