Har du lyst til undersøge dit forhold til farver? Hvordan hænger din bevidsthed sammen med farver i form af følelse, intellekt og intuition? Så vil jeg gerne invitere dig på en rejse gennem årtidernes skiftende farver med mit nyeste farvekoncept “Vinterstemning”.

Vinterstemning er det, der møder dig, når farverne bliver køligere og aftagende efter efteråret falmende farvenuancer. Lige pludselig møder du et sneklædt landskab i spændet mellem sort – hvid og grålige nuancer. Træernes brune stammer står tilbage mens himlen kan fremtrylle vinterstemning ved sol op-nedgang med sarte lyserøde, violette og blålige nuancer.

Som H.C Andersen så fortryllende skriver i Snemanden; “Hængebirken bevægede sig i vinden, der var liv i den, som i træerne ved sommertid; det var mageløst dejlighed! og da solen så skinnede, nej, hvor funklede det hele, som om det var overpudret med diamantstøv og hen over jordens snelag glimrede de store diamanter, eller man kunne også tro, at der brændte utallige små bitte lys, endnu hvidere end den hvide sne”.

vinterstemning
vinterstemning

Farverne skabes i vores bevidsthed

Det er vinterstemning og poesi med den mest fortryllende magi. Hvis du selv er nysgerrig på naturens mangfoldige farveoplevelser, så er gåture i naturens en fantastisk indgang til farver. Som Ole Ingolf Jens, Fil.lic. skriver i sin bog ´Farvernes metafysik; “Det er først, når vi skaber farverne i sindet, at vi ser farverne “derude”. Eller sagt på en anden måde, så er det os selv, som maler verden ved hjælp af bevidsthed. Nu er du måske allerede stået af. Den gængse opfattelse er jo, at farver er udenfor os selv. Hvordan kan jeg så lige pludselig være skaber af farver? Jeg må indrømme, at det tog lidt tid at fordøje denne hovedtese i bogen “Farvernes metafysik”.

Han skriver; “Farverne har ikke nogen farve i sig selv og derfor ikke eksisterer uden for os, men er en del af vores bevidsthed. Farverne opstår, når lysets energi reagerer med vores bevidsthedsenergi. Den enkeltes oplevelse af farver afhænger derfor af vedkommendes bevidsthed og sindsstemning og er relateret til følelser, intellekt og intuition”.

Farvekoncept “Vinterstemning”

Hvis du gerne vil have dette lidt mere ned på jorden, vil jeg invitere dig til mit nyeste farvekoncept. Det er tænk som en afgrænset farveoplevelse efter årstiderne farvestemninger. I første omgang har jeg udviklet “Vinterstemning”. Det er en samling af farvepigmenter, du selv kan blande. Det giver dig mulighed for blande de toner, farvenuancer, valør, kulør, klarhed og mætning, som du kan iagttage gennem din egen farvebevidsthed. Jeg vil invitere dig til at undersøge hvordan vinterens farvestemning, hænger sammen med dit eget følelsesliv, intellekt og intuition.

Måske bliver du mere overbevidst om, at farver hænger sammen med din bevidsthed eller også erkender du, at det er det værste vrøvl, du længe har læst. Men uanset hvad, så er et arbejde med naturens farver, et godt udgangspunkt for at komme til en erkendelse af, hvad farver er for dig.

Så på med overtøjet, hue og vanter og så en tur ud i naturen og oplev vinterens forskellige farvestemninger. Du kan tage naturfotos, du senere kan nærstudere i dit atelier eller du kan tage hurtige farvenotater for at få større farvebevidsthed.

vinterstemning

 Hvis du er nysgerrig på farvekonceptet “Vinterstemning”, så kan du tjekke webshoppen >

emelia regitse edelsøe

Download e-bogen.

” Sådan finder du vejen til dit unikke kunstneriske udtryk”

Et kunstnerisk ledelsesværkstøj

Tilmeld dig nyhedsbrevet om Kunst og Skaberprocesser. Nul spam. Kun e-mails om kunst. Du kan til enhver tid afmelde dig med et klik. Ved tilmelding får du samtidig guiden “Sådan finder du vejen til dit unikke kunstneriske udtryk”, hvor du kan teste dit kunstneriske ståsted.

Download e-bogen >