KUNSTBLOGGEN

Atelier med stemning og atmosfære

Har du overvejet, hvad atelierets indretning betyder for din kreativitet, inspiration og skaberproces? Jeg vil i dette blogindlæg komme ind på forskellige indretningstips, ideer og inspiration, som kan understøtte din kreative proces.

At skabe dine fysiske arbejdsrammer

Er du et kreativt og skabende menneske, så er en afgrænset arbejdsramme vigtig for at holde din kreative proces i gang på den lange bane. Med afgrænset mener jeg, at du ikke bliver forstyrret, så du kan koncentrere dig om dit kunstneriske arbejde. Der er ikke noget værre end hele tiden at bliver afbrudt, så du igen og igen skal genoptage din skabende maleproces. Hvis du ikke har dit eget rum,  så sørg for at du hurtigt og nemt kan komme til dit kreative projekt. Du får lavet mindre, hvis du hver gang skal stille dit staffeli op og finde malergrejet frem.

Er du til store eller små armbevægelser ?

Det er ikke altid, du behøver et stort atelier for at kunne udleve dit kunstneriske potentiale. Det afhænger af, hvor du står i din kreative udviklingsproces. Hvis du er i en sammentrækningsproces, hvor det handler om at fortætte og koncentrere din kunstneriske essens, kan et mindre atelier være en fordel. Her kan du bedre skabe en fortættet energivibration i rummet, som kan overføres til lærredet. Jeg har selv skabt nogle af de mest kraftfulde billeder i et mindre værksted.

Hvis du derimod er i en udvidelsesfase, hvor din skaberkraft skal helt ud fysisk til alle verdenshjørner, er et stor atelier en fordel. Det kan være spændende at male billeder på 2 x 3 meter eller mere, hvor du kan få kroppen i spil med store armbevægelser. Du kan også holde kunstudstillinger og workshops tillige med foredrag. Et stor atelier skaber plads til store tanker og mange forskellige fysiske udfoldelsesmuligheder.

Den gode atelier stemning…

Det er vigtig at skabe et atelier / værksted, som giver dig lyst til at være skabende og kreativ. Det vil selvfølgeligt være forskelligt, hvad der netop skaber atelier stemning for netop dig. For mit vedkommende værdsætter jeg orden og renlighed med friske blomster og stearinlys, fordi det giver et overblik over dagens arbejdsopgave. Når jeg først starter den skabende proces, så opstår der let kaotiske tilstande fyldt med liv, bevægelse og masser af kreativt rod. Så er løbet kørt med orden og struktur…

Få styr på dine malerier

Kender du det med at dine malerier står spredt rundt omkring i rummet, så du hverken kan komme frem eller tilbage. Det er der råd for med denne smarte “maleri-holder” på hjul, hvor du kan samle mange malerier på lidt plads (se foto nederst til højre). Den er smart, fordi du kan ruller den rundt i dit atelier uden besvær. Hvis du tager på kunstmesser, kan du anvende “maleri-holderen”, så dine kunder har adgang til flere malerier end dem du kan hænge op på udstillingen. Så kan du få solgt flere malerier. Du kan få lavet en “maleri-holder” hos en tømrevirksomhed.

Afslapning, skitsebog og refleksion

Et vigtigt element i den skabende proces er reflektion mellem dine skabende aktiviteter. Den feminine væren i nuet kan godt blive taberen, hvor det let kan komme til at handler om at skabe malerier. Men den tid du bruger på at være i nuet med din skitsebog / procesbog, er givet godt ud. Selvindsigt og løsninger på kreative problemstillinger, er ofte blevet løst for mig gennem mine kunstpauser i hængekøjen. Måske det også kunne være en ide til dit atelier eller værksted?

Hvis du har gode ideer til indretning af dit værksted, så skriv gerne til mig med dine erfaringer. Sammen kan vi lave en bog med gode tips til indretning af værksted og atelier. Vil du være med ?

Mit største atelier på 220 kvadratmeter var et fantastisk rum til kunstkurser, workshop og kunstudstillinger. Jeg har nu et mindre atelier med havudsigt, som understøtter min skabende proces her på Kunstbloggen.

atelier
atelier

KUNSTPAUSEN – tid til ro, væren og afslapning mens malerier tørrer…

atelier

Ikke tilgængelig pt…