Lær at anvende og fremstille temperafarver

Elementær kursus i tempera maling

Er du interesseret i at blande dine egne farver?
Du vil få kendskab til forskellige tempera varianter, hvor du lærer at blande farvepigment, bindemiddel og vand på forskellige malegrunde. At fremstille dine egne farver svarer billedlig talt til, om du er til færdigretter eller gerne vil lave mad fra bunden med indflydelse på konsistens, smag og kvalitet.

Er du udfordret i forhold til farve vedhæftning på lærredet ?
Kender du det at dine farver krakelerer eller ikke vil binde sig til lærredet ? På dette tempera kursus vil jeg vise dig, hvordan du skaber en malegrund, så du kan opbygge dine maleflader uden krakelering eller at vandet løber ned af lærredet.

Savner du en teknik, der kan spænde fra laserende til olieret farveflader?
Med tempera maling kan du arbejde med “åndbare”, transparente og laserende maleflader, som kan stå i kontrast til mere olieret farveflader i dit maleri.

Er du allergisk overfor terpentin og plastpartikler?
Tempera maling består af farvepigment, vand og et bindemiddel, der enten kan være æg, linolie, kasein, kalk, og voks. Du undgår giftige dampe fra terpentinen samt plastpartikler.

Savner du farveglød, liv og vibration i dine malerier ?
Ved at lære om tempera får du adgang til en maleteknik, der vil kunne få dine
malerier helt til tops på kvaliteter indenfor farveflade. En farveflade er nemlig ikke bare en flade.

Den kan virke “død”, lukket og uinteressant, hvis du ikke gør et stykke arbejde for at få “vævet” farvevibration, vitalitet og liv ind i fladen. Det er tempera teknikken fantastisk til, når du først har fået styr på teknikken. 

webshop

Vil du skaber malerier med stor holdbarhed ?
Tempera maling har historiske rødder tilbage til oldtiden, så holdbarheden er i top.

Vil du spare penge og få farver i kunstnerkvalitet
Når du har investeret i grundmaterialerne til farvefremstilling, vil du spare penge på maling på sigt. Tubemaling er nemlig en dyr løsning, hvis du vil have kvalitetsmaling i større mængder. Når du køber tubefarver, kan de fås i studie- og kunstnerkvalitet.

En billig studiemaling indenholder en stor mængde fyldstoffer fremfor ægte farvepigment. Det påvirker farvekraften og farvegløden i dit maleri. Ved at fremstille dine egne farver, vinder du altså ikke alene på pengepungen, men opnår malerier af højere kvalitet.

Hvis du kan sige JA til nogle af disse spørgsmål, så er dette online kursus “Lær at anvende og fremstille temperafarver” noget for dig…

“Dejlig elementær viden om at komme i gang med at bruge tempera i dine kreative projekter. Kan klart anbefale at gennemgå Emelia Regitse tempera-kursus”.

Lone Simonsen
Kunstakademiets designafdeling 

Kurset er opbygget over 4 moduler

temperakursus
temperakursus
temperakursus

Modul 1

Tempera med et kunsthistorisk perspektiv

Maleteknikken tempera har historiske rødder helt tilbage til oldtiden. Jeg vil tage dig med på en rejse gennem nogle af de mest fantastiske tempera malerier gennem tiden. Du vil kunne lade dig inspirere og få nye teknisk og kunstneriske impulser til din egen maleproces

Modul 3

Sådan fremstiller du selv dine egne temperafarver

På modul 3 lærer du konkret, hvordan du river farvepigment med bindemiddel og vand, så du kan arbejde med en laserende eller mere olieret farveflade. Herunder kommer også en materialeliste til æg/olie tempera.

 

Modul 2

Flere varianter af tempera

I dette kursus får du kendskab til flere varianter af tempera maling. Det mest almindelige bindemiddel til tempera er æg-emulsionen men der er flere typer tempera, som du også kan eksperimentere med. det får du kendksb til i dette modul.

Modul 4

Sådan opnår du teknisk et godt resulstet med tempera

For at opnå et godt resultat med tempera teknikken, skal du have kendskab til grundering af din malegrund. Du lærer om vand – absorberende maleflader, så din tempera maling hæfter på malegrunden.

Kurset kan du få adgang til her for 98 kr

Når du har købt adgang, får du tilsendt links til dine undervisningsvideoer, så kan du nemt og let, kan begynde dit temperakursus.

Er du nysgerrig på hvordan jeg arbejder med tempera maling i mine malerier, kan du tage et kik i online galleriet med et udsnit af mine malerier.

Jeg vil glæde mig til at have dig med på dette online kursus. At fremstille din egen tempera maling er en kunstnerisk disciplin, som du vil få stor gavn af i din maleproces. Hvis du har spørgsmål til kurset, kan du kontakte mig her >>>

tempera

Ikke tilgængelig pt…