Skyformationer – inspiration til maleri
Naturen er et fantastisk afsæt for kunstnerisk inspiration. Naturen er hele tiden i bevægelse gennem årstidernes skiften.

Du kan sætte dig ved dit arbejdsbord og kikke ud over havet. Det kan være, du har et træ foran dit vindue. Du kan gå ud i skoven, og se hvordan farverne ændres gennem årtidernes skiften. De 4 elementer ild, vand, jord og luft er hele tiden i bevægelse. Elementerne skaber vedvarende forandring i farve, form og flade i naturen. En forunderlig skiften af stemninger på himlen og på jorden.

Himlen er konstant i bevægelse fra morgen til aften fra solopgang til solnedgang. Der skal arbejdes hurtigt for at fange skyernes bevægelse hen over himlen. En rigtig god øvelse til skitsearbejde i din procesbog. Du kan også tage foto af skyformationer. Så har du tid ved dit arbejdsbord til at studere farver, former og bevægelse som inspiration til maleri.

Inspiration til maleri, kan du hente i det gamle fiskermiljø i Skagen. Mange fiskerkuttere har fået patina gennem tidens tand.  Sørg for at have dit kamera ved hånden, og lad dig inspirere til abstrakt maleri

Der er masse af krakeleret strukturer at studere på de gamle fiskerbåde. Specielt, hvis du er interesser i at gengive rust på dit lærred. Det er faktisk på en kunsttur til Berlin, at jeg finder dette produkt Oxido til oxidering af metaller. Opskriften består i at vælge en metalgrund enten jern, sølv, gulv eller kobber. Dertil kan du blande et af 7 medier, så du ialt kan få 40 forskellige fladevarianter.  Du kan finde løsningen her 

Inspiration til maleri, kan du få i Grækenland. Der er et hav af smukke dører med patina.

Du kan male dørerne figurativt, men du kan også arbejde med døren som et symbol på åbninger til andre virkeligheder. Det er kun din fantasi, der sætter grænser for denne billedeverden.

Ægtempera eller kalkmaling er gode teknikker til de transparante flader på dørerne. Du kan læse blogindlægget “7 grunde til at male med ægtempera”

emelia regitse edelsøe

Download e-bogen.   

” Sådan finder du vejen til dit unikke kunstneriske udtryk”

Et kunstnerisk ledelsesværkstøj

Tilmeld dig nyhedsbrevet om Kunst og Skaberprocesser. Nul spam. Kun e-mails om kunst. Du kan til enhver tid afmelde dig med et klik. Ved tilmelding får du samtidig guiden “Sådan finder du vejen til dit unikke kunstneriske udtryk”, hvor du kan teste dit kunstneriske ståsted.

Download e-bogen her >

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Emelia er en knaldhamrende dygtig kunstner. Jeg var først og fremmeste tiltrukket af hendes egne malerier, især de mere vilde og kraftfulde. Som underviser har hun en evne til at få alle til at føle sig godt tilpas i hendes varme og lattermilde selskab. Hun er vidende og inspirerende med en rar måde at formidle på. Hun har fat i sig selv, kender modstanden i maleriet og fik alle på kurset videre, uanset vores individuelle tekniske niveau, forudgående kunstneriske forståelse og retning.”

Siri Reiter 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Jeg har opdaget en hel ny verden sammen med dig. Du præsenterede mig for ægtempera. Indtil da havde jeg arbejdet med akryl. Du lærte mig om farveflader, streg, stof, komposition og om mit billedet kunne ånde. En helt ny verden for mig. Hver gang jeg var hos dig på kunstkursus, fik jeg noget med hjem. Du udfordrede mit pæne Jeg, som har fuldt mig lige siden i andre kunstneriske sammenhænge. Din undervisning satte gang i en udvikling af mit maleri og mit Jeg. Du bragte mig videre…”

Mette Bay Klarskov

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Jeg har haft stor glæde af malekurser hos Emelia. Emelia har hjulpet mig med at overvinde min blokeringer og begrænsninger og finde mit personlige maleriske udtryk, hvilket har givet mig meget både på det kreative og personlige plan. Emelia forstår at møde sine kursister der hvor de er og nænsomt hjælpe dem videre på deres rette vej. Jeg kan på det varmeste anbefale Emelia`s malekurser.”

Hanne Vadskov

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Det har været trygt for mig at deltage på Emelia Regitse`s kunstkurser i Atelieret Glim. Der bliver undervist individuelt på en kreativ og inspirerende måde. Jeg har oplevet plads og rum til at være mig med stor tryghed og støtte til at udvikle netop mit individuelle udtryk i maleriet. Hvis der er opstået blokeringer i maleprocessen, har jeg altid følt mig støttet og forstået samt fået en håndsrækning med nye måder at se maleriet på i forhold til teknik og personlig udvikling. Så hermed mine bedste anbefalinger.”

Stence Johansen